De wereld staat niet stil en ontwikkelingen vinden razendsnel plaats. Maar hoe leer je deze nieuwe technieken en skills? Een workshop kan je ondersteunen in het ontdekken van nieuwe uitdagingen of het ontplooien van jouw talenten. Verleg je grens en kies voor een workshop of cursus bij Saxion Fablab!  

Een workshop is een vrij te volgen onderdeel binnen Saxion en is in vele soorten beschikbaar. Zo zijn er cursussen van een middag, maar ook van meerdere dagen. Saxion FabLab heeft haar workshops onderverdeeld in diverse groepen, een deel dat gericht is op 2D technieken, een deel dat gericht is op 3D technieken en een deel dat gaat over Elektronica & Programmeren.  

Om aan de workshops deel te kunnen nemen moet men ter voorbereiding starten met een van de onderstaande workshops:

Na deelname van de voorbereidende workshops is het mogelijk om de semi professional workshops te volgen.

Semi Professional Workshops

Workshop Jeans Customizen

Neem jouw oude jeans of ander denimkledingstuk mee en kom naar de workshop “Denim lasergraveren’ bij Saxion FabLab. In de workshop leren de deelnemers hoe ze de lasersnijders in het Fablab kunnen gebruiken om hun eigen ontwerpen op denimstoffen te graveren.

Workshop Branding​

Hoe zorg je ervoor dat jouw merk op een goede manier de markt betreedt? Wij helpen je graag op weg met het uitwerken van jouw brand en huisstijl!

Workshop 3D Printing for Digital Makers

Wil jij je verdiepen in de wereld van 3D Printen? Deze cursus is dan dé manier om specifieke vaardigheden voor het gebruik van onze 3D printers te ontwikkelen. 

Repair Workshop (coming soon)​

Tijdens deze workshop onderzoeken we het proces van reverse-engineering met behulp van onze 3D scanners. Hiermee scannen we onderdelen waarvan er bijvoorbeeld geen matrijs meer is of die niet meer in omloop zijn. Doel is om te onderzoeken of deze onderdelen opnieuw nagemaakt en ingezet kunnen worden als vervangende onderdelen.