Fusion 360 for Digital Makers

Deze basiscursus is dé manier om specifieke ontwerpvaardigheden voor het gebruik van onze machines zoals de 3D printer te ontwikkelen.

* Workshops in English available upon request. Contact fablab@saxion.nl for details.

Beschrijving

Wil jij je verdiepen in de wereld van 3D technieken en wil je een van onze workshops gaan volgen? Deze basiscursus is dan dé manier om specifieke ontwerpvaardigheden voor het gebruik van onze machines zoals de 3D printer te ontwikkelen. Met deze workshop breng je jouw kennis up-to-date voor het werken in het Fablab. 

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met softwareprogramma Autodesk Fusion 360, dit is een 3D CAD tekenprogramma waarin we een simpele vorm gaan tekenen. De focus van de workshop zal liggen op het ontwerpen voor 3D printen /  Additive Manufacturing (AM). Additive Manufacturing is het proces van het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens. Deze voorwerpen worden vervolgens laag voor laag opgebouwd (3D printer), hiervoor gebruiken we het software-programma Cura.  

Aan het einde van de workshop hebben de deelnemers een simpele vorm getekend, hebben ze geoefend met het ‘slicen’ van deze vorm in het programma Ultimaker Cura, en nemen de voorbereidingsstappen voor het 3D-printen door.  Ter afsluiting zal de opdracht zijn om met dit bestand zelf een 3D print te gaan maken in het FabLab. 

Gerelateerde Workshops

“Elektronica & Programmeren for digital Makers“ 

Elektronica & Programmeren “for digital Makers“ Leer hoe je Arduino succesvol in de...

Workshop 2D “Adobe Illustrator for digital Makers” 

Adobe Illustrator for digital Makers Dé manier om specifieke vaardigheden voor het gebruik van de...

Workshop “Fusion 360 for Digital Makers”

Fusion 360 for Digital Makers Deze basiscursus is dé manier om specifieke ontwerpvaardigheden voor...