Workshop Denim Upcyclen

Dé manier om specifieke vaardigheden voor het gebruik van de lasersnijder of print & cut machine te ontwikkelen.

* Workshops in English available upon request. Contact fablab@saxion.nl for details.

Beschrijving

Neem jouw oude jeans of ander denimkledingstuk mee en kom naar de workshop “Denim lasergraveren’ bij Saxion FabLab. In de workshop leren de deelnemers hoe ze de lasersnijders in het Fablab kunnen gebruiken om hun eigen ontwerpen op denimstoffen te graveren. De deelnemers moeten een digitale zwartwit foto meebrengen die ze op een denimpatch of kledingstuk gaan plaatsen in JPEG/PNG-formaat, of als vector-bestand (max. 10x10cm). Ook bespreken we de mogelijkheden van het maken van lagen en het verschil tussen graveerlijnen en snijlijnen. 

Vervolgens worden de basisinstructies voor het gebruik van de lasers uitgelegd en daarna kan elke deelnemer met het ontwerp naar eigen keuze aan de slag. Het effect is verrassend en laat zien hoe we nieuwe technieken in kunnen zetten om onze kleding te upcyclen en daarmee dus ook duurzamer te maken en langer te dragen!  

Aan het einde van de workshop hebben de deelnemers een simpele afbeelding gegraveerd, hebben ze geoefend met het instellen de lasers, en nemen we de voorbereidingsstappen voor om uiteindelijk hun eigen kledingstuk te customizen. Ter afsluiting zal de opdracht zijn om zelf aan de slag te gaan in het FabLab (na de cursus). 

Gerelateerde Workshops

Workshop 3D-Printen for Digital Makers

Workshop 3D-Printen for Digital Makers Wil jij je verdiepen in de wereld van 3D Printen? Deze cursus...

Repair workshop (coming soon)

Repair workshop Het vervangen van een behuizing wanneer het onderdeel niet (meer) bestaat?...

Workshop “Branding”

Workshop “Branding” Wij helpen je graag op weg met het uitwerken van jouw brand en huisstijl op...