Workshop 3D-Printen for Digital Makers

Wil jij je verdiepen in de wereld van 3D Printen? Deze cursus is dan dé manier om specifieke vaardigheden voor het gebruik van onze 3D printers te ontwikkelen.

* Workshops in English available upon request. Contact fablab@saxion.nl for details.

Beschrijving

Wil jij je verdiepen in de wereld van 3D Printen? Deze cursus is dan dé manier om specifieke vaardigheden voor het gebruik van onze 3D printers te ontwikkelen. Met deze workshop ga je hands on aan de slag in het Fablab. Voordat je daadwerkelijk aan de slag kan gaan met 3D-printen is het noodzakelijk om de basiscursus Fusion 360 for digital makers te volgen zodat je goed voorbereid de cursus in gaat. 

De focus van de workshop zal liggen op het ontwerpen voor 3D-printen en de verschillende printtechnieken die in het FabLab aanwezig zijn zoals FDM, SLA, of SLS printen. Daarnaast bekijken we de mogelijkheden van bestaande platforms voor het vinden van 3D ontwerpen. We gaan verder in op het aanpassen van deze ontwerpen of het maken van nieuwe ontwerpen. Het proces van additive manufacturing, dit is het proces van het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens, wordt nader besproken en toegelicht. Samen nemen we de voorbereidingsstappen voor het 3D-printen door.  Ter afsluiting zal de opdracht zijn om zelf een 3D print te gaan maken in het FabLab. 

Gerelateerde Workshops

Workshop 3D-Printen for Digital Makers

Workshop 3D-Printen for Digital Makers Wil jij je verdiepen in de wereld van 3D Printen? Deze cursus...

Repair workshop (coming soon)

Repair workshop Het vervangen van een behuizing wanneer het onderdeel niet (meer) bestaat?...

Workshop “Branding”

Workshop “Branding” Wij helpen je graag op weg met het uitwerken van jouw brand en huisstijl op...