Twente Airport is sinds gisteren niet langer een militair vliegveld. Symbolisch bij de overdracht van bevoegd gezag van Defensie naar provinciaal gezag stond een stolp: gemaakt in het FabLab! 

In opdracht van Bik Business is er een stolp ontwikkeld, met daarin twee walkietalkies en een gravure met de datum van de overdracht. Kolonel J.P. Apon overhandigde de stolp gisteren aan gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel. De stolp was hiermee het symbool van de overdracht van bevoegd gezag van Defensie naar provinciaal gezag.

Van defensie-vliegveld naar burgervliegveld onder provinciaal gezag
Twente Airport is vanaf donderdag niet langer een militair vliegveld. Na bijna tachtig jaar zijn de banden met Defensie donderdag definitief beëindigd, voortaan geldt de luchthaven in het groene hart van Twente als een burgervliegveld onder provinciaal gezag. Die moet ruimte bieden aan ruim twintigduizend vluchten, voornamelijk voor klein zakelijk vliegverkeer. Naast vliegverkeer en luchtvaart georiënteerde bedrijven, richt Twente Airport zich op het faciliteren van testen. Van waterbaktesten met een Airbus tot het testen en doorontwikkelen van drones.

>> Lees hier het volledige artikel in TC Tubantia over deze memorabele gebeurtenis