Van 14 november tot en met 17 november is het een bedrijvigheid bij Saxion FabLab Enschede! In vier dagen tijd ontvangen wij in totaal 240 middelbare scholieren van het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum uit Enschede ter gelegenheid van project ‘Twente goes Techno‘.

We laten de leerlingen zien en ervaren wat er allemaal te doen is bij ons in het lab: van lasersnijden- en graveren, tot 3D-printen en een virtueel ritje in de achtbaan. Ook lieten we hen zelf aan de slag gaan met de foliesnijder. Kortom: alle (digitale) technieken die beschikbaar zijn in het lab hebben we de kinderen laten zien en ervaren.

Over Twente goes Techno
Het behouden en werven van technische medewerkers is de komende jaren meer dan ooit nodig: zeker in Twente. Het project ‘Twente goes Techno’ biedt leerlingen van het voortgezet onderwijs een uitstekende mogelijkheid om een kijkje te nemen bij diverse technische bedrijven in Twente.

Vaak zijn de leerlingen verrast bij wat ze te zien krijgen, het is namelijk merkbaar dat jongeren niet altijd een duidelijk beeld hebben van ‘het werken en leren in de techniek’. Er is voldoende afwisseling in het werk, de ruimtes zijn veelal licht en opgeruimd, de machines doen het zware werk, je kunt jezelf goed ontwikkelen en er is een prima boterham in te verdienen….  Heel anders dan de leerlingen misschien wel van te voren zou hebben gedacht! De bedrijven in Twente vinden het daarom belangrijk dat zij met eigen ogen zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Zij hebben hen immers straks nodig!

Lees meer over Twente goes Techno