Skip to main content

Workshop Fusion 360 voor VZI

Vereniging van Ziekenhuisinstrumentatietechnici (VZI) is een vakvereniging waar een groot aantal zorgprofessionals zijn aangesloten. Binnen VZI is vaksectie MAMI actief, dit staat voor Management Medische Instrumentatie en zij zorgen ervoor dat er voldoende aandacht is voor specifieke deelgebieden. In het kader daarvan is een professionaliseringstraject samen met Saxion FabLab gestart waarbij de basisprincipes van het softwareprogramma Fusion 360, ten behoeve van 3D ontwerpen en 3D printen, aangeleerd worden. Er worden 8 accreditatiepunten toegekend aan deze maatwerkworkshop in het punten kwaliteitsregister van VZI.

In 2 dagen werden op locatie lessen gegeven door Dion Zwakenberg, docent onderzoeker bij Saxion Research Group Industrial Design & FabLab.

Donderdag 24 maart – dag 1: werden de basisprincipes van de software Fusion 360, met enkele medische voorbeelden (bijv. MRI beelden) behandeld.

Donderdag 14 april – dag 2: Bestond uit een vraag en antwoord-sessie naar aanleiding van de 1e dag. Ook het creëeren van een eigen ontwerp in Fusion 360 was een belangrijk speerpunt.

We blikken na een gezamenlijke afsluiting in het Saxion FabLab terug op een succesvolle workshop en hopen in de toekomst vaker zorgprofessionals in ons LAB te mogen ontvangen!