Opdrachten voor stage bij Saxion FabLab Enschede

(periode februari t/m juli 2016)

Vanuit het bedrijfsleven, de kunstwereld, het onderwijs en onderzoek komen mensen met ontwerpvragen bij FabLab. Vaak heeft men daar advies of ondersteuning bij nodig, zoals bijvoorbeeld voor het modelleren van een 3D model, jij leer tijdens je stage hiervan de in’s en out’s.

Ontwerper digitale fabricage: ontwerpen voor en samen met klanten

Soort opdracht: stage
Opleiding: IPO

Tijdens deze stage werk je aan ontwerpopdrachten voor klanten en projecten binnen FabLab. Bezoekers van het Fablab komen met diverse ontwerpproblemen. Sommigen hebben daarbij hulp nodig om hun ideeën te concretiseren en jij denkt, ontwerpt en tekent met hun mee.

Ook ontwerp je nieuwe fabricage middelen en experimenteert met materialen en technieken. Daarbij zoek je grenzen op: je haalt er het maximale uit. Bij dit alles werk je met de verschillende machines van het FabLab: 3D printers van professionele tot zelfbouw modellen, de laser- en foliesnijder, borduurmachine, etc.

Machine expert digitale fabricage: frezen, lasersnijden, 3D printen

Soort opdracht: stage
Opleiding: WB

In deze stage leer je werken met de machines van het FabLab en zorg je ervoor dat deze up to date blijven. De nieuwste machine van het FabLab is een Shopbot CNC frees en samen met de Technisch Coördinator en beheerder zorg je dat deze machine veilig bedient wordt en dat kennis verder wordt opgebouwd. Tevens zorg je voor onderhoud en het gangbaar houden van de andere machines. En ga je aan de slag met de handleidingen. Je werkt met diverse 3D printers, van professionele tot zelfbouw modellen, en de laser- en foliesnijder.

borduurmachine 4

Extra notitie: ook textiel-studenten zijn van harte welkom bij FabLab om stage te komen lopen en experimenten te doen met onze verschillende machines in combinatie met stoffen.

Interesse in een van de stages? Mail dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief naar info@fablabenschede.nl

Leave a Reply