Skip to main content

Met trots nodigt het Saxion FabLab u uit voor de tentoonstelling “SmARTerials”

Vanaf maandag 25 november t/m vrijdag 6 december is het ‘Kunstkabinet’ in het Saxion Hoofdgebouw ingericht als expositieruimte. Enkele kunstenaars hebben hier hun werk tentoon gesteld.

Het Saxion FabLab wil naast bedrijven en studenten ook beeldende kunst een platform bieden om te experimenteren en onderzoeken in vernieuwende technieken zoals 3D scannen, 3D printen, lasersnijden etc. Experimenten die professionele kunstenaars, vormgevers en studenten aanzetten tot het gebruiken van innovatieve materialen en digitale technieken. Bij het project ‘SmARTerials’ staat juist het gebruik van deze vernieuwende technieken centraal.

In samenwerking met de HeARTgallery in Hengelo hebben een aantal kunstenaars de mogelijkheid gekregen om een half jaar te experimenteren in het Saxion FabLab, onderdeel van het lectoraat Industrial Design. Het resultaat hiervan en van Saxion docenten en vormgevers Hellen van Rees en Ronald von Piekartz is te zien tijdens deze tentoonstelling. Naast de tentoonstelling waren er ook diverse demonstraties en workshops in de middagen.

Deelnemers:  

Saxion FabLab Enschede: Lucien Westgeest – ScrapARTrobots, Dimitri de Wit, Nina Slaager, Linda Biemans, Marcel le Blanc, Willemien Nijman

Saxion collega’s: Ronald von Piekartz, Hellen van Rees