Skip to main content

Het Saxion FabLab & lectoraat Industrial Design hebben onlangs 2 “Scrap Art Robots robots” tentoongesteld in het FabLab. We willen hiermee aandacht vestigen op “de kunst van het recyclen”. Tevens dienen ze als promotie voor onze nieuwe Arduino workshop, de robots zijn nl gebouwd van afgedankte elektronica-apparatuur met o.a. Arduino. Met Arduino is het mogelijk apparaten en objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen.

De maker van deze gave robots is Lucien Westgeest. Door oude elektronica te gebruiken voor kunst krijgt afval een nieuwe functie. Met die gedachte werden de robots, G2-6T, Scales en The Inquisitor droid gebouwd. Het doel hiervan was simpel: afval hoeft niet altijd afval te zijn, maar kan ook dienen als inspiratie voor techniek. Het leren omgaan met materialen en de bewustwording dat er veel meer mogelijk is met niet-functionele techniek. Wanneer afval geen afval meer is zal ook duidelijk worden dat er eindeloze mogelijkheden zijn om techniek en kunst samen te brengen tot een flinke dosis inspiratie. Waarbij het niet langer ondenkbaar is dat verspilling en milieuvervuiling omgezet kunnen worden in kunst en bewustwording.

Wil je meer weten over de Arduino workshop in het FabLab? Heb je interesse om jouw project uit te werken in het Saxion FabLab en kun je hulp gebruiken? Neem dan contact op met ons (Team Saxion FabLab / info@fablabenschede.nl )

Wil je meer weten over Lucien Westgeest en zijn creaties? Kijk dan hier:

http://www.scalesproject.nl/index.html

http://www.battledroid.nl/index.html