Skip to main content

Kasteel Twickel, gelegen in het buitengebied van het Twentse Delden, heeft ons benaderd met een bijzonder project – zeepjes van vlas! Kasteel Twickel benaderde ons omdat ze graag hun logo op de zeepjes zouden laten drukken – gebruik makend van zo weinig mogelijk druk. Het was aan ons om daar gezamenlijk een oplossing voor te bedenken!

Het project
Vlas is een natuurlijk gewas dat de basisgrondstof vormt van linnen. Dit materiaal lijkt op het eerste gezicht niet iets dat je tot zeep zou kunnen verwerken, maar er blijkt meer mogelijk te zijn! Dit door een creatieve combinatie van meerdere grondstoffen. Zo zijn er ook onder andere sinaasappelschillen toegevoegd aan de zeepjes, voor de geur.

Hoe worden de zeepjes gemaakt?
De zeep wordt in de gewenste vorm gegoten, waarna het een maand nodig heeft om hard te worden.  Gedurende deze periode zijn de zeepjes ‘kneedbaar’ genoeg om ze een aangepaste vorm te geven. Dát is wanneer wij de logo’s gaan toevoegen.

Hoe gaan we de logo’s drukken?
Al snel werd bepaald dat wij het beste een rond malletje kunnen maken van een nader te bepalen materiaal, zodat wij het logo op de zeepjes kunnen ‘rollen’. Dit beperkt de druk, waardoor de zeepjes niet ‘geplet’ zullen worden. De ronde vorm van de ‘drukpers’ die wij hiervoor bedachten is ontworpen met behulp van Blendl-software.

Het ontwerp voor het malletje

 

Nieuwe inspiratie
Dit soort klantopdrachten zetten ons altijd aan het denken over nieuwe toepassingen van onze huidige technieken. Zo zouden wij met onze borduurmachine bijvoorbeeld soortgelijke ontwerpen van linnen kunnen maken.  Ben jij hierin geïnteresseerd? Denk mee en ontwerp zelf! Kom bij ons langs en wie weet ben jij ons volgende succesverhaal!