Skip to main content

Anniko en haar collega studeren Creative Media & Game Technologies aan het Saxion in Enschede. Op dit moment zijn zij bezig met Project FAT. Ze bouwen met ons projectgroepje een interactieve installatie, waarvan enkele onderdelen zijn gemaakt in het FabLab:

“Onze installatie heet The Hidden Gems of Enschede. Wij maken een interactieve installatie met als doel de bezoekers van het centrum van Enschede bekend te maken met de leuke onbekende en/of verstopte (eet)plekjes. Het is in opdracht van Enschede Promotie. Op 10, 11 en 12 juli staan er ook nog 12 andere interactieve installaties in de Haverstraatpassage”.

“Onze installatie bestaat uit een groot vergrootglas. Met daarvoor stapstenen. Door op een stapsteen te staan ‘activeer’ je een edelsteen. Er verschijnen lichtjes die je naar de juiste edelsteen leiden. In dit vergrootglas hangen vijf edelstenen die de bezoeker kan scannen. Na het scannen wordt je naar een onbekend plekje gestuurd. Daar heb je de mogelijkheid om nog een gem te scannen. Als je dat hebt gedaan ontvang je een leuke korting of iets kleins voor bij de koffie!

Onze edelstenen hebben we in samenwerking met FabLab gemaakt. We laseren ze uit acrylaat en vouwen we ze vervolgens met een warmte pistool tot edelsteen.

https://www.facebook.com/The-Hidden-Gems-of-Enschede-104314780451686/

https://www.instagram.com/hiddengemsofenschede/

http://hiddengemsofenschede.nl/