1.Textile Walk-In

Organisatie: Saxion Fablab
Workshops:  eerste en laatste vrijdag van de maand / 12:00 -16:00 uur / open inloop.
Van Galenstraat 20, 7511 JL Enschede.
Kosten: Bezoekers kunnen deze middagen gratis advies en hulp krijgen. Eventuele kosten voor machinegebruik en materialen worden wel berekend. Meer informatie over deze kosten vind je op onze website.

De focus zal liggen op het werken met de textielmachines zoals digitale borduurmachine, lamineermachine of vinylsnijder. Onder begeleiding van een deskundige en student Fashion & Textile Technologies ga je aan de gang met ontwerpen èn uitwerken.

Wil gebruik maken van de moderne digitale productiemiddelen in de Making Space van het Saxion FabLab? Kom dan langs!

 

2. Demo 3D scannen

Organisatie: Saxion Fablab
Workshops:  Iedere 3e woensdag van de maand 16:00 – 18:00 uur / Aanmelden via info@fablabenschede.nl
Van Galenstraat 20, 7511 JL Enschede.
Kosten: Bezoekers kunnen deze middagen advies en hulp krijgen. Er wordt gewerkt met diverse 3D scanners. Kosten € 25,- p.p. inschrijven verplicht.

De focus zal deze middag liggen op het werken met de Sense scanner en de Einscan Pro. Onder begeleiding van  een deskundige en studenten ga je aan de gang met ontwerpen en digitaal bewerken van je files. Mocht je daarna een 3D print willen maken van je ontwerp dan behoord dat ook tot de mogelijkheden. Kosten hiervoor zijn niet bij de workshop inbegrepen.

Wil gebruik maken van de moderne digitale productiemiddelen in de Making Space van het Saxion FabLab? Meld je dan aan via info@fablabenschede.nl

De kosten bedragen € 25,- p.p. De workshops gaan door bij voldoende aanmeldingen. Je ontvangt dan uiterlijk een week van tevoren een bevestiging met de details. De kosten kunnen (alleen per pin) voldaan aan de kassa.

 

3. Workshop 3D printing

Organisatie:                      Saxion Fablab
Doelgroep:                        Iedereen die geïnteresseerd is in 3D printen en de fijne kneepjes van het ‘3D-print vak’ wil leren. We bespreken welke soorten printers er zijn, hoe je te werk gaat, welke  ontwerpregels je moet  hanteren, etc. We gaan je een 3D-print ‘mindset’ aanleren!
Tijdsduur & kosten:        Laatste vrijdag van de maand / 31-01-2020 /  10:00 tot 12:00 uur.  € 50,- p.p. Max 10 personen, inschrijven verplicht!
Zit jouw hoofd vol met ideeën en sta je te popelen om ze tot leven te laten komen? Kom dan naar de Workshop 3D bij Saxion FabLab Enschede en maak van je idee een unieke 3D print. Tijdens de workshop krijg je informatie over de verschillende 3D printtechnieken, zie je inspirerende voorbeelden, leer je wat wel en wat niet werkt bij het maken van een 3D bestand en maak je kennis met verschillende software programma’s. Als kers op de taart zet je natuurlijk zelf een 3D printer aan!

Meld je aan voor deze workshop!

4. Arduino

Organisatie: Saxion Fablab
Tijdsduur & kosten:  Eerste woensdag van de maand. € 50,- p.p. Max 10 personen, inschrijven verplicht!Altijd al eens willen beginnen met programmeren? Probeer dan eens Arduino!
Arduino biedt een simpel te gebruiken programmeeromgeving. Binnen het Saxion FabLab Enschede hebben wij een aantal van deze bordjes liggen waar je mee kunt gaan werken. Ben je geïnteresseerd? Aanmelden via info@fablabenschede.nl
De kosten bedragen € 50,- all in. De workshops gaan door bij voldoende aanmeldingen. Je ontvangt dan uiterlijk een week van tevoren een bevestiging met de details. De kosten kunnen (alleen per pin) voldaan aan de kassa.