Op dinsdag 5 december werd in het Stadhuis in Enschede het convenant getekend waarin de samenwerkingsagenda Smart Enschede besloten ligt. Smart Enschede is de term die door de betrokken partners (zie hierboven) is gekoppeld aan een aantal concrete samenwerkingsprojecten die erop gericht zijn Enschede als stad en regio duurzaam te ontwikkelen op economisch gebied. Ter ere van dit moment ontwikkelden wij een plaquette waarin de samenwerking symbolisch ‘bekroond’ werd. 

Het idee
Hét symbool voor de samenwerking met- en ontwikkeling van Enschedese kennisinstellingen was niet moeilijk te bedenken: de skyline van Enschede! In het bijzonder worden een aantal gebouwen van betrokken partners uitgelicht. Het plaquette is vervaardigd met een gegraveerde acrylplaat, een frame waarin hij geplaatst kon worden en elektronische componenten die het oplichtende effect creëerden.

De vervaardiging
Het frame en de gravering op de acrylplaat werden in eerste instantie digitaal ontworpen. Het frame werd getekend in Rhino, en ge-3D-print van PLA, een soort biologisch afbreekbaar plastic. De afbeelding op de acrylplaat, bestaande uit de skyline van Enschede, werd geïmporteerd in Adobe Illustrator en hierin afgewerkt.

Het frame bestaat uit een houder van PLA (ge-3D-print), en een houten omhulsel.

 

Bekijk in de video hieronder hoe wij het plaquette hebben gemaakt!

Meer informatie over Smart Enschede
Bekijk hier het volledige nieuwsbericht dat wij aan deze samenwerking hebben toegewijd.