Over de GCC Puma III 60 Snijplotter

We zijn superblij met onze nieuwe aanwinst, een Roland TrueVIS SG2-300 Print & Cut machine! Hiermee is het mogelijk om fullcolor transfers en fullcolor stickers te maken! Je kan ook banners, posters en flyers printen. Binnenkort is deze machine ook beschikbaar voor bezoekers van het FabLab.

Aan de slag!

Stap 1. Maak een bestand

Om een ontwerp te kunnen snijden moet er een vectorbestand worden gemaakt (.svg, .cdr, .dxf, .dwg of .ai). Het importeren van .dxf-bestanden is ook mogelijk, dus bestanden getekend met de programma’s Rhino of Autocad kunnen ook worden geïmporteerd en gesneden. Bitmaps (.jpg, .psd, .tiff etc.) kunnen niet worden gesneden en moeten eerst worden omgezet. Let er op, dat wanneer je het bestand via Illustrator opslaat als .ai dan wel de nieuwste versie worden gekozen. Ook bij ontwerpen gemaakt met behulp van SolidWorks moeten goed gecontroleerd worden op dubbele lijnen. Indien mogelijk moeten deze verwijderd worden. Bij het maken van teksten of logo’s met bepaalde lettertypes, moeten deze worden omgezet naar outline. Het is namelijk niet mogelijk om een lettertype bij Saxion FabLab Enschede te downloaden en/of te installeren.

Stap 2. Bepaal de afmetingen

De maximale snijbreedte is 580 mm en de maximale lengte is 5000 mm. Vermijd hele fijne ontwerpen en kleine details: dit zorgt namelijk voor problemen en levert dus geen mooi resultaat op.

Stap 3. Snijd je ontwerp en haal overtollig materiaal weg

Nadat het ontwerp is gesneden door de foliesnijder kan het ontwerp van de rol geknipt worden. Nu moeten alle materialen die niet benodigd zijn met de hand worden verwijderd. Let bij de letters bijvoorbeeld op de ruimte in bijvoorbeeld de ‘O’ en de ‘B’, ook deze moeten verwijderd worden. Met behulp van een pincet of een mesje bij de werktafel van de foliesnijder kom je al een heel eind!

Stap 4.  Plaats het ontwerp op het transferfolie

Eenmaal het ontwerp ontdaan van het overtollige materiaal kan het ontwerp worden bevestigd aan het transferfolie. Vanaf het transferfolie kan het ontwerp worden aangebracht op de plek waar deze gewenst is.

Stap 5. Bereken je kosten

Om te berekenen hoeveel je ontwerp gaat kosten, kun je kijken op onze kostenpagina.