Sinds kort zijn wij de trotse eigenaar van een nieuwe laser: de Trotec Speedy 300 flexx!

De lasersnijder: een machine die bij ons in het FabLab veelvuldig wordt gebruikt door zowel Saxion studenten als andere klanten. Om de klantvraag te kunnen blijven beantwoorden én om de gebruiker nog meer mogelijkheden te bieden hebben wij sinds kort de Speedy 300 flexx als aanvulling op onze huidige Trotec Speedy 300.

Wat is het verschil?
De Speedy flexx lasermachines zijn uitgerust met zowel een CO₂ – als een fiberlaser. Onze ‘oude’ Speedy was voorzien van alleen een CO₂ laserbron. Hiermee konden materialen als hout, kunststof en textiel gegraveerd en gesneden worden. De Speedy 300 flexx geeft je als gebruiker ook de mogelijkheid om materialen te markeren. Daarnaast heeft de 2-laserbronnen bevattende Speedy 300 flexx als voordeel dat beide laserbronnen afhankelijk van het te bewerken materiaal, afwisselend kunnen worden geactiveerd. Met de gepatenteerde flexx functie kun je als gebruiker dus eindeloos veel toepassingen uitvoeren gedurende één laserproces.

In onderstaande schema’s kun je in één oogopslag zien welke voordelen qua materiaalbewerking de Speedy 300 flexx heeft ten opzichte van de Speedy 300.