Skip to main content

Samen met enkele collega’s van Het Fablab en lectoraat Industrial Design hebben wij een bezoek gebracht aan Formnext in Frankfurt; een internationale tentoonstelling en conferentie over de productietechnologieën van de toekomst.

Van idee naar werkelijkheid
Formnext is een platform om ideeën om te zetten in realiteit. Het is dé internationale beurs en conferentie over ‘additive manufacturing’, een verzamelnaam voor productietechnieken waarbij complexe onderdelen op goedkope wijze kunnen worden vervaardigd (zoals 3D-printen, metaalprinten, lasersnijden enz.). Hier komt alles samen op het gebied van intelligente industriële productie en nieuwe materialen daarvoor.

3D-technologie in de praktijk
Op de tentoonstelling worden additieve en meer conventionele productietechnologieën getoond die anders zijn dan alle andere ter wereld. Ze worden gepresenteerd aan de hand van toegepaste productieoplossingen. Hierbij kun je denken aan industriële gereedschappen, ontwerp en productontwikkeling, Rapid Prototyping, Kwaliteitsbeheer, Materialen en componenten en Onderzoek en ontwikkeling (R & D).

Collega’s FabLab en LED leren bij over 3D-printen

Wij blijven leren
We hebben er de allernieuwste ontwikkelingen mogen zien en we hopen hier in heb Fablab in de nabije toekomst gebruik van te mogen maken. Ook wij houden onze technische kennis graag up-to-date. Dit doen wij onder meer door het bezoeken van technische vakbeurzen, zoals Formnext. Hier maakten we kennis met de nieuwste 3D-toepassingen, en waren we zelf verbluft over de nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.

Workshop 3D printen
Ook jij kan je deze techniek eigen maken. Ben jij ook nieuwsgierig naar 3D-printen? Kom dan naar onze nieuwste workshop 3D-printen op woensdag 6 december, en leer alles van de basics tot het daadwerkelijke printen van een 3D-bestand! Klik hier voor meer informatie, en klik op de button hieronder om je aan te melden!

Meld je aan!