Skip to main content

Het FabLab neemt ook dit jaar deel aan het  Makerfestival Twente op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei a.s. We nodigen jullie van harte uit om een bezoek te brengen aan onze stand in de foyer bij het Tetem!

Maker Festivals en Maker Faires (makerfaire.com) zijn festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid die ‘makers’ in de schijnwerpers zetten. Uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers laten zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. Het Saxion FabLab kan daar dus een goede bijdrage aan leveren!

Maker Festivals stimuleren kennisdeling en innovatie en zijn een broedplaats en ontmoetingsplaats voor iedereen – jong en oud – die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit.

In Twente hebben tot dusver vier Maker Festivals plaatsgevonden. In 2013 in Hengelo en in 2015, 2016 en 2017 in Enschede. Het MFT zoomde met verschillende zones in op innovatie en creativiteit in Twente; op het gebied van techniek, duurzaamheid, bouw, textiel, food, kunst en technologie.

Twente heeft alles in zich om de maakindustrie en de innovatie die hier wordt gerealiseerd in de schijnwerpers te zetten en te benadrukken dat ‘maken’ de toekomst heeft. Het gaat om het delen van wat er wordt gerealiseerd, het stimuleren van creativiteit en inventiviteit en het aanspreken van de jeugd. Voor bezoekers is het MFT een ware traktatie want het gaat niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven!

Het Maker Festival Twente onderzoekt de wisselwerking tussen nieuwe technologische toepassingen en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Waar versterken zij elkaar en waar worden patronen doorbroken? Het MFT verbindt kunst, technologie en ondernemerschap en is het jaarlijkse uithangbord voor het Twente van de 21ste eeuw!