Skip to main content

Saxion FabLab Enschede staat op 25 en 26 mei op de “Makersbeurs” van het Maker Festival Twente!
Innovatie, technologie, creativiteit en maakcultuur staan voorop bij de Makersbeurs. Bedrijven, kunstenaars, wetenschappers, makers, ondernemers en doe-het-zelvers laten zien wat ze maken en delen hun kennis. Kunst, vormgeving, techniek, ondernemers en onderwijs worden samengebracht om elkaar te ontmoeten en inspireren, maar soms ook om elkaar op het verkeerde been te zetten of uit te dagen. Bezoekers ervaren en beleven door zelf te dóen.

De Makersbeurs sluit dit jaar aan bij het thema Metropolis. Dat betekent dat de programmering een relatie heeft met onderwerpen als de robotisering van arbeid, digitalisering van de democratie, verstedelijking en duurzaam wonen en eten.

Er zijn workshops biokunst, biodesign en do-it-together biology. Je kunt je eigen robot kit bouwen of een ritje maken in de “FabLab- Chair”. In de biohacking academy leer je hoe je thuis medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotechnologie kunt maken. Je gaat zelf aan de slag met protoplast. Er is een chocolate challenge. En nog veel meer…

Ben jij een kunstenaar, wetenschapper, maker, ondernemer, doe-het-zelver en heb je interesse in dit evenement, kom dan langs bij onze stand in de foyer van de MuseumFabriek!