Lezingenavond in samenwerking met Tetem

By 7 maart 2018News

Lezingenavond in samenwerking met Tetem

Woensdag 28 maart van 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Saxion FabLab, van Galenstraat 20, Enschede

Toegang: gratis

Op woensdagavond 28 maart 2018 organiseren Tetem en Saxion FabLab een lezingenavond in het kader van Simone Niquille’s tentoonstelling The Fragility of Life en de samenwerking bij het printen van de 3D sculptuur ROOT 0082.

Simone Niquille gaat tijdens haar artist talk in op haar werk en onderzoek en de vraag welke mogelijkheden nieuwe technieken bieden aan hedendaagse makers en ontwerpers. Daarna volgt een pitch door Saxion FabLab over de samenwerking met de kunstenaar en de zoektocht naar nieuwe, innovatieve  materialen en technieken om tot het gewenste resultaat te komen. Hierbij worden thema’s als ‘Van data tot 3D print’ en ‘3D printen als medium voor een kunstobject’ besproken. Uiteindelijk wordt de ‘personificatie van captured data’ als 3D geprint object en kunstwerk weergegeven.

Aansluitend hierop volgt een lezing van dhr B. Kolenaar, MKA-chirurg-oncoloog & Hoofd-Hals chirurgische oncologie van het MST over “captured data in de medische wereld”, waar men met soortgelijke technieken werkt en captured data grootschalig in wordt gezet voor onderzoek. Tevens wordt er een beeld geschetst over de toekomst van 3D printen in relatie tot de medische wereld. Hoe maakbaar is de mens?

Zie ook het artikel in TC Tubantia: 180307 Tubantia Tetem

U bent van harte welkom in het Saxion FabLab om deze lezing bij te wonen!