Skip to main content

Saxion Fablab organiseert samen met Stichting Pioneering & BNA Lokaal Netwerk een kennissessie:’ Parametrisch ontwerpen’

 

‘Parametrisch ontwerpen’

Saxion Fablab, 22 juni, 14.30 tot 17.00 uur
Van Galenstraat 20, 7511 JL Enschede

In deze kennissessie kunnen bouwers, architecten en ontwerpers kennis maken met de meerwaarde van een ‘slim’ ontwerp, dat is gebaseerd op specifieke kennis van bijvoorbeeld materiaaleigenschappen, ruimtegebruik of klant- en bedrijfsinformatie. Parametrisch ontwerpen biedt vele economische voordelen en biedt toegevoegde waarde door bijvoorbeeld omgevingsspecifieke informatie te gebruiken.

Ben je na het proeven van het parametrisch ontwerpen geïnspireerd geraakt? Dan heb je de mogelijkheid om in het najaar de ‘Pioneering Academy’ (een driedelige workshop) te volgen in het Saxion FabLab! Tijdens deze kennissessie zal de inhoud en de data van drie workshops, onder leiding van Rinus Roelofs, nader worden toegelicht. Indien u nu al meer over Parametrisch ontwerpen wilt weten, klik dan hier.

Programma

14.45   Start programma
Welkom, Karin van Beurden; Lector Product Design Fablab Saxion
  • De ‘Kunst’ van het Parametrisch ontwerpen; Rinus Roelofs, wiskundige kunstenaar en docent aan de universiteit van Leuven(B)
  • Voordelen van het gebruik van data in een Parametrisch ontwerp;         Marko Matic, IAA Architecten
  • Toegevoegde waarde van generatieve en parametrisch design; Hugo Jager, partner bij Revelating en verbonden aan de Form Foundation
16.15   Vragenronde met de drie sprekers
16.30   Informele netwerkborrel
17.00   Einde

Ben je benieuwd hoe je deze innovatie kunt aanpakken, hoe je je medewerkers in deze ontwikkeling betrekt en wat het verder voor je bedrijf kan betekenen? Dan zien je graag op vrijdagmiddag 22 juni in het Saxion Fablab te Enschede!

Bijdrage
We vragen van alle deelnemers een actieve bijdrage. Deelname aan de kennissessie is voor deelnemers van Pioneering en studenten gratis. Eénmalig een kennissessie bijwonen kan ook en kost €100,- (excl. BTW). Dat bedrag vervalt als je na de bijeenkomst enthousiast bent en deelnemer wordt van Pioneering of wordt in mindering gebracht op de bijdrage voor de workshop “Parametrisch ontwerpen”.

Met vriendelijke groeten,