Skip to main content

Check the making of “FabLab Chair”
Afgelopen weekend te zien tijdens het Gogbot festival in Enschede!!

Tijdens dit evenement gaat Gogbot de strijd aan met de status quo. Dit doen ze door middel van kunst, muziek en creatieve techniek. Ze tonen het effect van innovaties op onze maatschappij door de ogen van ‘s werelds meest talentvolle kunstenaars en artiesten.

Het FabLab presenteert tijdens dit festival een innovatieve ‘walking chair’, gemaakt door medewerkers, studenten, vrijwilligers en creatievelingen die zich in het FabLab verzamelen.

De “FabLab Chair” is geïnspireerd op strandbeesten van de beroemde Theo Jansen die sinds vele jaren werkt aan het ‘creëren van nieuwe levensvormen’ die zich voortbewegen middels de wind. We hebben in het Fablab onze eigen “creatie”gemaakt, op de Fablab manier! Eigen ontwerp en constructie, met het idee dat het een mobiel transportmiddel wordt. Onze stoel is dan ook elektronisch aangedreven. Het is de bedoeling dat de stoel zich met een zelfde soort lichtvoetigheid kan voortbewegen als de strandbeesten van Theo Jansen. 

http://www.strandbeest.com/ 

The “FabLab Chair” is inspired by the beach animals from the famous Theo Jansen who has been working for many years on ‘creating new forms of life’ that move through the wind. We made our own “creation” in the Fablab. Our own design and construction, with the idea that it becomes a mobile way of transport. Our chair is therefore electronically driven. It is the intention that the chair will move with such a kind of light-footedness as the beach animals and that there is a person in the chair who controls it.