Skip to main content

Wij zijn op zoek naar een nieuwe projectleider/manager voor Fablab Enschede!

Als projectleider ben jij een proactieve communicator. Je vertaalt de vraag van de klant naar een concrete oplossing. Tevens ben je vaardig in acquisitie en het zoeken naar nieuwe samenwerkingen. Je bent een enthousiaste spin in het web voor de diverse doelgroepen waar het FabLab een relatie mee heeft of wil gaan opbouwen: het grote en kleine bedrijvenleven, start-ups, studenten, kunstenaars en creatieven, onderzoekers en onderwijs.

In samenspraak met de lector ga je de doelstellingen van het Fablab bewaken en rapporteer je hierover, en je zal stimulerend leiding geven aan het projectteam, de studentmedewerkers en vrijwilligers. Bovendien heb je veel affiniteit met- en kennis over onze technieken en projecten.

Ben jij:

 • een maker in hart en nieren met leidinggevende ervaring;
 • een uitstekende organisator en coachende leider die anderen weet te motiveren;
 • succesvol in business development en projectacquisitie;
 • een bevlogen uitbouwer van interne en externe relaties;
 • een inspirerende verbinder met een sterke klant-gerichte houding;
 • initiatiefrijke, down to earth teamplayer met aanpakkersmentaliteit, resultaatgericht en creatief,maar ook een inspirerende, energieke persoonlijkheid, in staat om draagvlak te creëren;
 • volledig op de hoogte van de laatste digitale technieken en affiniteit met andere high tech in brede zin (datatech (incl IoT), mechatronica, nano) dan wel bereid kennis uit te breiden en kun je ook goed met de apparatuur overweg?

Dan ga je:

 • in inhoudelijke afstemming met de Lector leiding geven aan Saxion Fablab Enschede. Dit omvat het stimulerend leiding geven aan het projectteam, de studentmedewerkers en vrijwilligers; het begeleiden en bewaken van voortgang, budgetten en resultaten; afstemming met diverse Saxion diensten, overleg met projectpartners en het maken van voortgangsrapportages; zodanig dat de projectdoelen binnen de gegeven kaders (kwaliteit, tijd en budget) worden gehaald;
 • samen met lectoren Mechatronica, Nano, AMI verder vormgeven aan en uitvoeren van de plannen van Fablab 4.0.;
 • de activiteiten richting de verschillende doelgroepen verder uitbreiden business development) door het organiseren van activiteiten gericht op naamsbekendheid en samenwerking, het uitdragen van het Fablab concept, community vorming en het ontwikkelen van diverse gezamenlijke projecten. Ook internationaal.;een enthousiaste spin in het web zijn voor de diverse doelgroepen waar het FabLab een relatie mee heeft of wil gaan opbouwen: het grote en kleine bedrijvenleven, start-ups, studenten, kunstenaars en creatieven, onderzoekers en onderwijs;
 • workshops, lesprogramma’s, instructies mede ontwikkelen en houden, denkt inhoudelijk mee met prototyping. Je hebt er lol in het onbekende mogelijk te maken, bouwt die kennis op, ontvangt en maakt gebruikers wegwijs.

Herken jij jezelf in dit profiel? 

Bekijk hier de volledige vacature en reageer voor donderdag 26 oktober! En misschien gaan wij samen een productieve toekomst tegemoet!