In navolging van de succesvolle kick-off van Fabulous Wednesday op woensdag 25 januari, organiseert Saxion FabLab Enschede op woensdag 22 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur de tweede editie bij Saxion in Enschede.

Onder leiding van Jan Willem Aardema, directeur van BouwMensen Twente en initiatiefnemer van het Twentse Tiny House de ‘Tiny Tukker’ gaan we deze editie voortborduren op de ideeën die zijn ontstaan op woensdag 25 januari, met een creatieve brug naar het Tiny Houses-concept.

Tiny Houses in Twente – Wie het kleine niet eert…
Tiny Houses, een uit Amerika overgewaaide trend en momenteel enorm hot: een innovatieve en duurzame woonvorm op kleine schaal, voor individuen die bewust op kleinere voet willen leven. Termen als ‘consuminderen’ en ‘ontspullen’ passen hier perfect bij. Niet alleen in Amerika leeft de Tiny Housing-trend, ook in Twente is er een mobiele Tiny House ontwikkeld: de ‘Tiny Tukker’. Jan Willem Aardema bieden wij deze editie het podium om alle ins en outs te vertellen omtrent de ‘Tiny Tukker’. Aansluitend zal Wouter Stadhouders van StadLandWater een pitch geven omtrent de mogelijkheden om Tiny Houses te realiseren in Twente in het kader van de tijdelijke herontwikkeling van de kavel achter Sigmax.

Gezamenlijke duo-brainstorm
Met de ‘Tiny Tukker’ is het startschot gegeven voor de realisatie van meer Tiny Houses in Twente. Eén ding is zeker: de Gemeente Enschede is enthousiast. Maar welke behoeften hebben wij eigenlijk? En hoe kunnen deze worden geïmplementeerd in het Tiny Houses-concept? Jij als professioneel kunstenaar en/of als ondernemer hebt er vast al wel goede ideeën over. Daarom gaan we hier samen mee aan de slag door middel van een duo-brainstorm. Daarnaast willen we niet alleen (be)denken, maar ook dóen. Bij Saxion FabLab Enschede is er ruimte, gereedschap én expertise beschikbaar om prototypes of schaalmodellen te maken.

Over Fabulous Wednesday
Iedere laatste woensdag van de maand is er bij Saxion FabLab Enschede een Fabulous Wednesday. Tijdens dit event geven wij bedrijven, kick-starters en (professioneel) kunstenaars de gelegenheid om ideeën uit te wisselen en uit te werken over een bepaald (eigen) thema of (onderzoeks)case. Het doel is uiteindelijk om gezamenlijk tot nieuwe inzichten te komen en te innoveren. Tot en met de zomervakantie zijn de Fabulous Wednesday-data bekend. Noteer deze dus alvast in je agenda!

  • Woensdag 29 maart
  • Woensdag 26 april (i.v.m. de meivakantie zal dit event van 15.00 – 17.00 uur zijn)
  • Woensdag 31 mei
  • Woensdag 28 juni

Meer info of wil je een keer deelnemen?
Wil je meer informatie over onze Fabulous Wednesdays? Neem dan gerust contact met ons op via info@fablabenschede.nl of neem telefonisch contact op via 088 – 0191411.

One Comment