Skip to main content

Het Saxion FabLab heeft investeerders gevonden voor de L-Bow, de coronaproof deurklink. Dinsdag tekenen Birgit Albersen, projectleider van het FabLab en André Roos, directeur van het centrum voor ondernemerschap van Saxion een samenwerkingsovereenkomst met Twenovation BV, dat het concept op de markt gaat brengen.

Eind april vertelde technisch coördinator Sebastiaan Moes al over de L-Bow, de deurgreep waarmee je met je elleboog een deur kunt openmaken. “Met je elleboog kom je niet, zoals met je handen, in contact met je neus, oren of ogen, dus kun je daarmee niet een eventuele infectie overbrengen.”, aldus Sebastiaan destijds. Onlangs zijn twee investeerders gevonden die het concept op de markt gaan brengen: investeerder Corné Pauwels en horeca-ondernemer Zhiyong Chou, die zich verenigd hebben in Twenovation BV.

De overeenkomst houdt in dat de investeerders de L-Bow op zowel de particuliere als de zakelijke markt introduceren en de verantwoordelijkheid dragen voor de productie, de logistiek en de financiële afhandeling. Saxion ontvangt jaarlijks een financiële bijdrage als waardering voor het productontwerp. De deurgreep is inmiddels te bestellen op de website: https://l-bowdeurgreep.nl/