Skip to main content

Sinds twee jaar is CLAFIS Ingenieus innovatiepartner in het onderzoeksproject Funcy van Saxion. Om deze samenwerking op unieke wijze af te ronden, kregen CLAFIS-ingenieurs op 17 januari de kans om in het FabLab en OppervlakteLab van Saxion te pionieren. Doel van de avond was enerzijds informeren; Wat is er in het Funcy project onderzocht en vooral wat is de uitkomst van deze onderzoeken? Mede door de inzet van het ingenieursbureau, opent het FabLab op 25 januari haar nieuwe OppervlakteLab. Daarnaast was het een ultieme gelegenheid om gewoon eens te zien, voelen en ruiken wat er allemaal in het FabLab mogelijk is. 

Project FUNCY

In project FUNCY is onderzoek gedaan naar optimale toepassingsmogelijkheden van oppervlaktes. Functionele oppervlaktes maken het mogelijk om lokaal extra functies aan te brengen. Zo krijgt een kunststof behuizing meer functies door de buitenkant waterafstotend te maken, waardoor een zelfreinigend effect ontstaat. De binnenkant wordt drager voor elektronica en bespaart daarmee een printplaat. Hierdoor worden materiaal, onderdelen en assemblagekosten bespaard.

Afsluiting Funcy en opening OppervlakteLab

Op donderdag 25 januari vindt in FabLab Enschede de formele afsluiting van Funcy en de aansluitende opening van het OppervlakteLab. In het OppervlakteLab worden de resultaten van project FUNCY in de vorm van opgedane kennis en gebruikte technieken beschikbaar gesteld voor de beroepspraktijk. Ook zal de opgedane kennis gedeeld worden via www.funcy.nl.

Hebt u interesse om de door lectoraat Industrial Design vervaardigde resultaten te bekijken en hier zelf mee te experimenteren? Bezoek dan dit evenement op 25 januari!

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich voor dit evenement aanmelden door een e-mail te sturen naar l.jonker@saxion.nl.
Voor meer informatie over het onderzoeksproject FUNCY, bekijk dit artikel.