Skip to main content

In het kader van Twente Goes Techno stelden wij van maandag 20 november tot en met woensdag 22 november onze deuren open voor een aantal middelbare scholen. Twente Goes Techno is een regionaal initiatief vanuit een aantal scholen om leerlingen kennis te laten maken met techniek. 

Twente Goes Techno
Het project Twente goes Techno biedt leerlingen de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij diverse technische bedrijven en instellingen. Zodoende hopen ze dat deze jongeren een weloverwogen keuze maken voor een vervolgopleiding. Dit omdat Twente als technische regio staat te springen om goed opgeleide technische mensen.Het behouden en werven van technische medewerkers is de komende jaren meer dan ooit nodig. Veel ervaren vaklieden gaan met pensioen en het aantal jongeren, dat voor een technische opleiding en baan kiest, loopt terug. En dit terwijl het maatschappelijk belang van techniek groot is!

Achter de schermen bij FabLab
Naast een demonstratie van onze graveermachine – voorzagen wij een presentatie over de technologieën die wij dagelijks ter beschikking stellen en de verschillende toepassingen daarvan. De leerlingen maakten op deze manier kennis met lasersnijden en 3D-printen. Ook kwamen toekomstige ontwikkelingen aan bod en gingen de leerlingen zelf aan de slag – ze konden zelf een telefoonhouder uittekenen. De telefoonhouders stuurden wij later op, waardoor ze een tastbare herinnering hadden aan hun bezoek aan FabLab Enschede!

 

Fablab Enschede draagt bij aan dit belangrijke thema door onze deuren te openen voor de leerlingen van diverse scholen uit de regio.

FabLab Enschede is er om:

– voordelig aan de slag gaan met de moderne, digitaal aangestuurde machines;

– zelf te experimenteren met materialen en machines;

– te onderzoeken hoe een ontwerp geoptimaliseerd kan worden;

– in contact te komen met andere vakmensen en studenten om kennis en ideeën uit te wisselen.

Voor meer informatie over Twente Goes Techno, bekijk hier de website.