Skip to main content

Wil jij deze zomer graag je ontwerp skills op de proef stellen? Aan de slag met Fusion 360 en ook nog eens kans maken op ontzettend toffe prijzen? Schrijf je dan in voor de Summer Design Contest van Cadac Group, Saxion en Saxion Fablab Enschede!

De opdracht? Je gaat een keyfob ontwikkelen. Voor de elektronica zorgt de Cadac Group, maar Cadac en Saxion hebben jouw nodig om vóór vrijdag 8 september een mooie behuizing te ontwerpen met een persoonlijk touch. Wil je meteen met deze keyfobs aan de slag? Dat kan! Er liggen een aantal voor je klaar bij het FabLab!

Wat is een keyfob?

De keyfob is een bluetooth low-energy product gebaseerd op de nieuwste bluetooth versie 4.0. De bekendste vorm is misschien wel de elektronische autosleutel, maar een keyfob kan ook gekoppeld worden aan waardevolle, gemakkelijk te verliezen objecten. Denk aan je sleutels, portemonnee, handtas, maar ook kinderen en huisdieren.

Leuk, maar wat kun je er mee?

Met een handige app voor je smartphone en een bluetooth connectie kun je binnen de juiste afstand bepalen waar je keyfob zich bevindt. Je kunt hem ook zodanig instellen, dat wanneer deze buiten een bepaald gebied komt, er bijvoorbeeld een alarm af gaat of je verlichting automatisch wordt uitgeschakeld. Bekijk hier een ontwerpvoorbeeld in Fusion 360 

Win fantastische prijzen

Op basis van esthetisch ontwerp, batterij wisselmechanisme, knop bediening en zichtbaarheid van het LED lampje worden er 3 prijswinnaars gekozen. De prijzen die zij kunnen winnen zijn niet mis!

1. Ultimaker 2 Go
Weet jij de jury te overtuigen met het beste ontwerp? Dan maak je kans op dé ultieme 3D-printer voor on the go (t.w.v. € 1200,-).

2. SpaceMouse Pro
Met de 3Dconnexion SpaceMouse Pro (t.w.v. € 360,-) werk je voortaan als professional aan jouw 3D ontwerpen.

3. SpaceNavigator
De 3Dconnexion SpaceNavigator for Notebooks (t.w.v. € 140,-) neem je overal mee naartoe om aan jouw 3D-ontwerpen te werken.

Spelregels

Wil je deelnemen aan de Summer Design Contest? Dan moet je natuurlijk wel de spelregels weten. Na aanmelding ontvang je van de Cadac Group een e-mail met meer informatie, een voorbeeld om je op weg te helpen, en een stappenplan hoe je jouw ontwerp met ons kunt delen.

 • Je bent student of docent bij Saxion, medewerker / onderzoeker van het Fablab Enschede, of medewerker bij Cadac Group.
 • Je gebruikt Autodesk Fusion 360 voor het ontwerp (gratis voor studenten).
 • Alle onderdelen moeten printbaar zijn. Gebruikte techniek zal voornamelijk FDM zijn met PLA als kunststof.
 • Moet om het electronica ontwerp ontworpen worden (download ontwerp).
 • Er moet een naam op de behuizing passen (max. 10 karakters).
 • Logo van Cadac en Saxion moet op behuizing geplaatst worden (download hier).
 • Batterij (CR2032 Lithium) moet vervangen kunnen worden.
 • De Functieschakelaar moet bediend kunnen worden.
 • LED-lamp mag zichtbaar zijn.
 • Bediening schakelaar mag ontworpen worden.
 • Korte onderbouwing van je ontwerp.
 • Je ontwerp moet vóór vrijdag 8 september ingeleverd zijn.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.