In opdracht Freundeskreis Rock’n Pop Museum Gronau heeft kunstenaar Helga Kock am Brink een ontwerp gemaakt voor dit kunstobject. Bij uitwerking van haar eerste ontwerpen is Helga bij het Saxion FabLab gekomen met een miniatuur-object, met de vraag of wij hier een 3D scan van konden maken. Dit om onder andere kracht berekeningen te kunnen uit voeren voor het uiteindelijke  grote formaat.

Student assistent Hajir en collega Sebastiaan Moes zijn aan de slag gegaan met de Sense 3D scanner. Met de Sense 3D-scanner kan tot een resolutie van ongeveer 0.5 – 1 mm een scan worden gemaakt. Bij het FabLab is een gelicenseerde versie van de bijbehorende Sense software geïnstalleerd. Hiermee kunnen de 3D-bestanden gemaakt worden die later weer zijn na te bewerken in programma’s zoals Netfabb Pro of parametrische ontwerpprogramma’a als Rhinoceros. In het FabLab kan vrij gebruik worden gemaakt van dergelijke innovatieve technieken, daarnaast kunnen professionals ondersteuning bieden of zelfs opdrachten uitvoeren voor bedrijven of kunstenaars.

Kunstenaar Helga Kock am Brink ging een samenwerking aan met het metaalbewerkingsbedrijf Strobos, waar het beeld werd geassembleerd. Zij hebben een periode intensief samen gewerkt om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Wij zijn als FabLab erg trots dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit fantastische werk en we hopen nog vaker met Helga Kock am Brinken samen te werken!