Roland TrueVIS SG2-300 Print and Cut

Wat is Print and Cut?

De wereld van printen en snijden is boeiend en biedt tal van mogelijkheden. Maar wat is printen en snijden en wat kunt u aanvangen met een printer/snijplotter? Als u hierover meer wilt weten, lees dan verder of bekijk de tutorials

Wat is een Print and Cut machine?

Al sinds de jaren ’80 zijn ver verschillende ontwikkelingen van hoogwaardige groot formaat printers en snijplotters. Beide technologieen werken op vrijwel dezelfde manier, door een printkop of snijmes over een media te laten open terwijl “Klemrollen het materiaal in en uitvoeren.”

Klemrollen: Deze rollen worden op verschillende punten (Minstens twee) langs het print bed onder en boven de media geplaatst. Ze houden de media stevig op hun plaats terwijl ze worden in- en uitgevoerd.

Met de introductie van de ColorCAMM PNC-5000 in 1995 heeft Roland deze technologieën in een enkel apparaat samengebracht. Vandaag de dag variëren de modellen van compacte desktoptoestellen tot snelle groot formaatprinters/ snijplotter welke geschikt zijn voor allerlei soorten media. Ook wij als Fablab Enschede beschikken nu over een prachtige Roland SG2-300 welke dus zowel media kan bedrukken als snijden.

Wat zijn de voordelen van printen en snijden?

Het assortiment producten dat u kunt maken met een printer/snijplotter is zo groot dat gebruikers zelden het volle potentieel ervan kennen. Zoals met elke grootformaatprinter kunt u borden, posters en banners printen. U kunt ook raambeletteringheat transfer vinyl en voertuigwraps snijden, net als met een snijplotter, maar u kunt ook toepassingen creëren die beide technologieën perfect combineren zoals hieronder te zien.

Inleiding tot het printen en snijden van stickers en labels

Gestanste stickers en labels: U kunt complexe stickers nauwkeurig printen en snijden, zodat u producten kunt aanbieden zoals voertuigwraps, productlabels en nog veel meer.

Inleiding tot het printen en snijden van verpakkingsprototypes

Verpakkingsprototypes: In plaats van het ontwerpen en testen van verpakkingen uit te besteden, verkort u uw doorlooptijd en vergroot u uw marge door prototyping in eigen beheer te brengen.

Inleiding tot het printen en snijden van gepersonaliseerde heat transfer kleding

Full-colour heat transfer: Met een bescheiden investering kunt u een heat press toevoegen aan uw set-up en beginnen met het maken van kleding of draagtassen op maat.

Ik kan niet wachten om de machine te gebruiken wat nu?