Roland TrueVIS SG2-300 Print and Cut

Wat is Print and Cut?

De wereld van printen en snijden is boeiend en biedt tal van mogelijkheden. Maar wat is printen en snijden en wat kan je aanvangen met een printer/snijplotter? De Roland Truevis print & cut machine is een printer en snijplotter in een. Door een printkop met inkt op materiaal te laten printen en vervolgens een snijmes (indien gewenst) over materiaal te laten lopen terwijl klemrollen het materiaal in en uitvoeren, kan men verschillende labels, stickers, wraps en graphics maken.

Saxion Fablab Enschede beschikt over een prachtige Roland SG2-300 welke dus zowel media (papier, bannermateriaal, heat transfer materiaal, stickerfolie enz.) kan bedrukken als snijden. Bezoekers kunnen vrij gebruik maken van materialen en eigen designs uit werken.

Waarvoor kan je de Print & Cut machine gebruiken:

  • Print en snijd bijzondere wraps en graphics – zoals unieke wraps voor customized items als surfplanken, fietsen, skateboards maar ook in huis voor je deur, wand, meubels enz.
  • Print en snijd etiketten en labels – produceer gestanste graphics met veel precisie en een professioneel resultaat.
  • Print en snijd decoratietoepassingen – creëer kunst, muurgraphics enz.
  • Print en snijd hittetransfer graphics voor T-shirts, sweatshirts en andere gepersonaliseerde kleding.

Wil je meer weten over deze machine? Check dan de FabLab WIKI-pagina voor uitgebreide informatie.

Wat zijn de voordelen van printen en snijden?

Het assortiment producten dat gemaakt kan worden met een printer/snijplotter is enorm groot. Doordat er 2 technologieën in 1 machine verwerkt zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Denk aan het printen van borden, posters en banners  maar ook raambeletteringheat transfer vinyl en voertuigwraps. Hieronder een aantal voorbeelden van toepassingen die beide technologieën perfect combineren:

Inleiding tot het printen en snijden van stickers en labels

Gestanste stickers en labels: complexe stickers nauwkeurig printen en snijden met het grootste gemak en precisie. Met professioneel resultaat.

Inleiding tot het printen en snijden van verpakkingsprototypes

Verpakkingsprototypes: In plaats van het ontwerpen en testen van verpakkingen uit te besteden kan je tijd besparen en gepersonaliseerde verpakkingen in eigen beheer ontwerpen en maken.

Inleiding tot het printen en snijden van gepersonaliseerde heat transfer kleding

Full-colour heat transfer: Al vanaf een zeer kleine oplage kan je met transferfolie en de heat press beginnen met het maken van kleding of draagtassen op maat. Helemaal naar eigen ontwerp!