Het goede ontwerp trok al snel de aandacht en we werden benaderd door de lokale krant TC Tubantia en door RTV-Oost die er een artikel aan wijden en zelfs een " target="_blank" rel="noreferrer noopener">film hebben opgenomen in het FabLab.

Bij het Fablab kwamen zo’n 200 aanvragen binnen uit de medische hoek, maar ook van scholen, buurthuizen en horecagelegenheden. Hiervan hebben we een groot deel zelf kunnen 3D-printen. Helaas doet de 3D-printer er 24 uur over om een setje te printen, dus massaproductie was in ons LAB niet mogelijk. Hierdoor ontstond de vraag hoe we dit in de markt zouden kunnen zetten. Bij grotere aantallen was het plan om de productie over te laten aan spuitgieterijen.

Daarnaast moesten we als team ook nadenken over een goede handleiding. Een mooie opdracht voor 2 student-medewerkers van het FabLab. Jette en Milena studeren beiden Fashion & Textile Technologies aan Saxion en zijn grafisch erg sterk. Zij hebben de onderstaande manual gemaakt!

Door de omstandigheden en maatregelen rondom Corona waren veel ondernemers op zoek naar oplossingen om veilig te kunnen werken. Zo benaderde een investeerders-duo het FabLab. Zij hadden het ontwerp gezien en zouden het concept op de markt willen gaan brengen. Investeerder Corné Pauwels en horeca-ondernemer Zhiyong Chou, die zich verenigd hebben in Twenovation BV, kwamen tot een overeenstemming met ons en er werd een overeenkomst opgesteld.

De overeenkomst houdt in dat de investeerders de L-Bow op zowel de particuliere als de zakelijke markt introduceren en de verantwoordelijkheid dragen voor de productie, de logistiek en de financiële afhandeling. Saxion ontvangt jaarlijks een financiële bijdrage als waardering voor het productontwerp.

De deurgreep is inmiddels te bestellen op de website: L-bowdeurgreep.nl

Op 21 juli 2020 kwam de officiele overdracht tot stand en tekenden Birgit Albersen, projectleider van het FabLab en André Roos, directeur van het centrum voor ondernemerschap van Saxion een samenwerkingsovereenkomst met de heren van Twenovation BV!