De Original Prusa i3 MK3 is de nieuwste zelfbouw printer van Josef Prusa. Wij hebben in het Saxion FbaLab maar liefst 4 van deze printers.

Deze 3d printer is de verbeterde versie van de MK2S, door met name veel verbeterde electronica, waaraan allerlei sensors zijn toegevoegd. Heatsensors; zowel voor beveiliging, als aansturing van fans, maar ook filamentsensors, zodat de print niet meer mislukt, mocht je zonder filament komen te zitten. Bovenal is de Prusa i3 MK3 een stuk stiller dan zijn voorgangers.

Het smooth PEI heatbed biedt volgens veel gebruikers een fijnere hechting dan de powdercoated versie. Bovendien is er bij beschadiging of slijtage een nieuw, los verkrijgbaar PEI sheet op te plakken, hetgeen voordeliger is dan een nieuw metalen spring sheet. De Prusa 3D printers vragen wat meer instructie voordat deze te gebruiken zijn, vraag dus altijd eerst een assistent voordat je aan de slag gaat op deze machine. Voor uitgebreide informatie over FDM printen kan je ook onze FabLab WIKI-pagina raadplegen.