Sense 3D-scanner

Voor het scannen van objecten of individuen is de Sense 3D-scanner uitermate geschikt. De handscanner is vrij makkelijk in gebruik en geeft over het algemeen goede resultaten. De Sense scant naast diepte ook kleuren mee. Met de Sense 3D-scanner kan tot een resolutie van ongeveer 0.5 – 1 mm een scan worden gemaakt. Bij het FabLab is een gelicenseerde versie van de bijbehorende Sense software geïnstalleerd. Hiermee kunnen de 3D-bestanden gemaakt worden, die later weer zijn na te bewerken in programma’s zoals Netfabb Pro of Rhinoceros. In combinatie met onze 3D printers, is de Sense geschikt om goedkoop, snel en eenvoudig een scan te 3D printen.
De Sense 3D-scanner leent zich ook goed voor het maken van ‘3D-selfies’: een scan van een gezicht, die vervolgens kan worden bewerkt en uitgeprint met een van onze 3D printers.

Ga je aan de slag met de 3D sense scanner, bekijk dan eerst de instructievideo.

Einscan Pro 2X

Met de EinScan Pro van Shining3D kun je objecten snel en gemakkelijk omzetten in afdrukbare 3D-modellen. De zeer goede scankwaliteit voldoet ook aan de hoge eisen van professionele gebruikers.

De EinScan Pro is ideaal voor kleine en grote modellen.
Kleine modellen tot 200 x 200 x 200mm kunnen automatisch worden gescand en gedigitaliseerd via de optionele beschikbare draaitafel (Industrial Pack). Hier heeft de scanner ongeveer 90 seconden nodig voor 360°-scans.

In de Free-Scan kunnen objecten tot een grootte van 4000 x 4000 x 4000 mm worden gescand.

Voor het scannen van 3D-modellen in kleur is het optionele Color Pack vereist.

De voordelen van EinScan-Pro:

  • Hoge flexibiliteit – Stationair of mobiel scannen mogelijk
  • Scan objecten van 3 cm – 4 meter
  • Nauwkeurige scans (tot 0,05mm)
  • 4 verschillende scanmodussen
  • Optionele upgrades (Industrial Pack & Colour Pack)

Inhoud:

  • Shining3D EinScan-Pro Handheld Scanner
  • software
  • Verschillende kabels

EinScan-Pro-2X-Quick-Guide-1112

RangeVision Smart 3D scanner

De Einscan pro is de moderne vervanger van de RangeVision Smart 3D scanner. Met deze scanner kan men zeer gedetailleerde scans maken, dit komt door het gebruik van het gestructureerde lichtprincipe. De nauwkeurigheid bedraagt 0,1%, resolutie – tot 0,12 mm. De RangeVision Smart past perfect bij het scannen van objecten van verschillende groottes (variërend van 4 cm tot 1 m). Je kan scannen met markeringen of focuspunten, dit vergemakkelijkt de automatische afstemming en vereenvoudigt het scanproces. Het nadeel van dit scanproces is dat het veel langer duurt om dit in te stellen en de bestanden na te bewerken. Houd er rekening mee dat er vanaf ca 1, 5 uur nodig is voor het instellen en nabewerken, plus de scantijd per object! Deze scanner is alleen te gebruiken samen met een professional. De Einscan is een prima alternatief voor deze laser.

Wil je gebruik maken van de 3D-scanners? Neem dan even contact met ons op via 06-10740502 of info@fablabenschede.nl

 

Aan de slag! Werken met de 3D Sense scanner

Stap 1. Scan het object

Met de Sense 3D-scanner en de bijbehorende laptop kan het gewenste object worden ingescand. Open daarvoor ‘Sense 3D’ en alles wijst voor zich. Van belang is dat het object nauwkeurig en rustig in zijn totaliteit wordt gescand. Denk dus ook eventueel aan de onderzijde.

Stap 2. Werk het bestand bij

Na het scannen kan het bestand worden bijgewerkt in bijvoorbeeld Meshmixer of Adobe Illustrator. Daar kunnen mogelijke ‘gaten’ worden gedicht en kan het bestand gereed worden gemaakt voor eventueel een 3D-printer.

Stap 3. Bereken je kosten

– Sense scanner: € 25,- per uur. Excl. begeleiding

– Einscan Pro: € 80,- / per uur. Excl. begeleiding

– Rangevision: Prijs op aanvraag.

Nadat je gebruik hebt gemaakt van de Sense 3D-scanner, kun je in overleg met een Saxion FabLab Enschede medewerker afstemmen welke kosten er zijn gemaakt. Indien de 3D scan is geprint met een 3D-printer, gelden de bijbehorende 3D-print tarieven.