In het kader van 25 jaar Kunst in het Volkspark is de organisatie van dit evenement contact gezocht met het Saxion FabLab. Het idee was een project waarbij 5 kunstenaars de mogelijkheid kregen om 2 maanden in het FabLab te werken en experimenteren met nieuwe technieken, met als doel het stimuleren van kennisdeling en innovatie!

Samen met Sm@rterials is er een budget vrijgemaakt zodat de kunstenaars volledige vrijheid hadden om aan het werk te gaan met nieuwe digitale productietechnieken zoals lasersnijden en graveren, 3D scannen, digitaal sculpten, etc. Hiermee werd een zoektocht naar nieuwe materialen en technieken aangegaan samen met het FabLab. De deelnemende kunstenaars: Ben Schildkamp, Linda Biemans, Willemien Nijman, Nina Slaager en André Boone zijn met ontzettend veel enthousiasme aan de slag gegaan en hebben samen met onze collega’s geëxperimenteerd en geweldige nieuwe dingen geprobeerd.

Het resultaat hiervan was te zien op Kunst in het Volkspark op 10 juni. De deelnemende kunstenaars hebben hier samen met het FabLab het proces en eindresultaat zien!