Skip to main content

Dagelijks lopen verschillende gebruikers het FabLab in en uit: van studenten tot kunstenaars en van medewerkers tot kickstarters en bedrijven. Maar wat doen, en vooral, maken zij nou allemaal precies? Hieronder een kleine greep uit de projecten die de afgelopen week bij ons in het FabLab zijn gemaakt.

Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne.
5 december, dé dag waarop menig kinderhartje sneller gaat kloppen. Maar niet alleen kinderen krijgen tijdens Sinterklaas cadeautjes, ook de medewerkers van LimeSquare kregen de nodige cadeaus van de Sint. Eén van deze cadeaus was een 3D-geprinte Pokémon. Tijdens de rondleiding die team LimeSquare kreeg door het FabLab, zagen zij de Pokémons bij ons in het lab staan. Daar werd door een aantal medewerkers zó enthousiast op gereageerd, dat Sinterklaas in het FabLab is gekomen om deze voor hen te maken.

pokemons making-of-charmander making-of-pikachu

 

 

 

 

 

 


Telefoonstandaard met een Saxion-tintje
Ook collega’s binnen Saxion komen veelvuldig bij ons in het lab om hun ideeën werkelijkheid te maken. Zo kwam een (e)-HRM-collega met het verzoek om een telefoonstandaard te maken. Veel processen binnen Saxion worden gedigitaliseerd, waaronder ook het indiensttredingsproces. Binnenkort zal de eerste nieuwe medewerker via deze nieuwe weg als nieuwe collega binnen Saxion in dienst treden. Om deze collega in de publiciteit te zetten, wilden ze hem/haar een 3D-geprinte Saxion-groene telefoonstandaard als welkomstcadeautje geven. Het bestaande ontwerp, afkomstig van Thingiverse, moest worden voorzien van een Saxion logo en vervolgens geprint in de Saxion-groene kleur. Aangezien het toevoegen van het Saxion-logo gepaard ging met enige ontwerpmoeilijkheden, hebben we daarnaast een ander ontwerp gemaakt (het lichtblauwe model hieronder). Uiteindelijk is het toch gelukt om de ‘phoneman’ variant te printen mét Saxion logo.

phoneholder img_7339 img_7338

And the award goes to…

alphatorensZondag 4 december 2016 is het Upstairs Open NK Trappenloop in de Alphatoren in Enschede. Ter ere van deze wedstrijd is er in samenwerking met Saxion FabLab Enschede en de Triathlon Club Twente een Award ontwikkeld die iedere deelnemer als blijk van deelname aan deze wedstrijd overhandigd krijgt. Met behulp van de lasersnijder is de Alphatoren opgebouwd uit kleine plaatjes acrylaat, voorzien van een houten kern van 3mm en 6mm triplex.

minikroniek_newDaarnaast zijn er op zondag 4 december Minikroniek trofeeën overhandigd aan de deelnemers van het Minikroniek project. Met de Minikroniek methode leren mensen om levensverhalen vast te leggen in films, onder leiding van ervaren documentairemakers. Minikronieken ontroeren. Ze brengen bijzondere verhalen van gewone mensen treffend voor het voetlicht en houden verhalen van inwoners van een stad of streek levend. Met behulp van de lasersnijder is hout en acryl dusdanig gesneden en gegraveerd, zodat de losse onderdelen eenvoudig in elkaar geklikt konden worden.