Skip to main content

Om het nieuwe jaar creatief te beginnen, organiseerde Saxion FabLab Enschede op woensdag 25 januari de eerste editie van Fabulous Wednesday bij Saxion in Enschede (locatie Edith Stein).

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Jet Broekstra en Business Developer Marco Strijks gingen we met de aanwezige deelnemers van 16.00 uur tot 18.30 uur gezamenlijk aan de slag met een methode om nieuwe oplossingen te bedenken. Bij dit maandelijks terugkerende event staat co-creatie tussen het bedrijfsleven en professioneel kunstenaars en innoveren voorop.

Special offer – Innoveren vanuit co-creatie
Blijven ontwikkelen, nieuwe samenwerkingen en verbindingen aangaan, inspelen op de behoefte(n) vanuit de markt. Kortom: continu nadenken over hoe je zowel persoonlijk als binnen je organisatie kunt blijven innoveren. Een ambitieuze opgave, maar hoe doe je dat en hoe pak je dat vervolgens aan?
Samen met Business Developer Marco Strijks gingen we hands-on aan de slag. Door samen kritisch te kijken naar de individuele Maslow-behoeften piramide, ontstaan talloze nieuwe ideeën en kansen voor innovaties. De samenwerking tussen de inspirerende geest van (professioneel) kunstenaars in en de verschillende expertises vanuit het bedrijfsleven speelde hierin een belangrijke rol. Verzoek aan de deelnemers van deze workshop was dan ook: ga samen met ons de uitdaging aan om de gebaande paden te verlaten, stap uit je comfortzone en ga ‘nieuwe verbindingen’ aan!

Over Fabulous Wednesday
Iedere laatste woensdag van de maand is er bij Saxion FabLab Enschede een Fabulous Wednesday. Van 16.00 uur tot 18.30 uur geven wij bedrijven, kick-starters en (professioneel) kunstenaars de gelegenheid om ideeën uit te wisselen en uit te werken over een bepaald (eigen) thema of (onderzoeks)case. Het doel is uiteindelijk om gezamenlijk tot nieuwe inzichten te komen en te innoveren.

Tot en met de zomervakantie zijn de Fabulous Wednesday-data bekend. Noteer deze dus alvast in je agenda!
□ Woensdag 22 februari*
□ Woensdag 29 maart
□ Woensdag 26 april*
□ Woensdag 31 mei
□ Woensdag 28 juni
*i.v.m. de voorjaars- en meivakantie zal dit event van 15.00 – 17.00 uur zijn!

Meer info of wil je een keer deelnemen?
Wil je meer informatie over onze Fabulous Wednesdays? Neem dan gerust contact met ons op via info@fablabenschede.nl of neem telefonisch contact op via 088 – 0191411.