Student assistent FabLab

Met enige regelmaat zijn wij op zoek naar student-assistenten die onze bezoekers kunnen ondersteunen. In een gemengd team ga je aan de slag met alle aanwezige technieken in het FabLab. Het is daarom een pre als je aantoonbare kennis hebt van 3D-ontwerp door bijvoorbeeld je opleiding of affiniteit hebt met techniek en grafische vormgeving.

Opleiding: IPO, WB, FTT *wij zijn dringend op zoek naar creatieve fashion studenten om ons team te versterken

Pre: affiniteit met techniek en grafische vormgeving

Pre: aantoonbare kennis van software programma’s als Adobe Illustrator, Solidworks, Autodesk Fusion360, etc. Zowel als kennis van 3D printen en / of lasersnijden.

 

Ben je:

· Student bij Saxion of UT

· iemand met een gezonde dosis humor die plezier beleeft aan het begeleiden, motiveren en coachen van bezoekers met uiteenlopende vragen;

· breed inzetbaar als, expert, kennisdeler en deels ook om rondleidingen te geven;

· nieuwsgierig, leergierig en communicatief vaardig?

 

Je gaat aan de slag met:

· Het begeleiden van bezoekers van het FabLab; werkwijze, het bieden van technische ondersteuning. Coördineren van werkzaamheden en handhaven op gebied van veiligheid.

· Werken aan ontwerpopdrachten van externe klanten.

· Het motiveren en stimuleren van de FabLab community door een enthousiaste attitude.

· Deelnemen als host bij externe events, open dagen etc.

En:

· Het FabLab is een uitstekende plek om te werken aan je eigen projecten, om te experimenteren en te maken. Doe hier je voordeel mee en zet het in voor je studie of eigen project. Je kunt volop werken aan het behalen van jouw leerdoelen, en het staat goed op je CV.

· Je mag gratis meedoen met cursussen.

· Je werkt aan jouw professionalisering en toekomst!

Wil je meer informatie over een opdracht of direct solliciteren?

Mail dan zo snel mogelijk je motivatie, CV en eventueel portfolio naar ons via info@fabLabenschede.nl.

Eerst meer informatie? Bel ons op 088-0191411 of kom gewoon even binnen lopen!
Je vindt FabLab hier: locatie Edith Stein, Gebouw Ainsworth, ruimte N-1.22 | Van Galenstraat 20, Enschede.

 

Jouw nieuwe werkomgeving
Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.

Bij Saxion voel je je thuis
Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.

Bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED) leiden we technische professionals op die interdisciplinair kunnen werken, innoveren en technologieën in samenhang met elkaar kunnen toepassen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke vraagstukken en onderzoek in het onderwijs te verweven. Daarom vindt er vanuit de domeinen Life Science en Engineering intensieve samenwerking plaats tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarbij ook studenten nauw zijn betrokken. Wij bieden inspirerende en effectieve leer-, werk- en onderzoekomgeving, toegespitst op toegepaste technologieën en recente (inter)nationale ontwikkelingen in het brede beroepenveld. LED verzorgt toegepast onderzoek en onderwijs voor circa 2700 studenten en heeft ongeveer 230 medewerkers in dienst. Het onderwijs van de academie kent de volgende opleidingen. Bachelor: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek; Chemie; Chemische Technologie; Forensisch Onderzoek; Industrieel Product Ontwerpen; Technische Informatica; Technische Natuurkunde; Elektrotechniek; Werktuigbouwkunde; Mechatronica. Master: Applied Nanotechnologyen Robotics Systems Engineering. AD: Engineering. Het onderzoek binnen de academie vindt plaats in acht lectoraten: Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening, Industrial Design, International Water Technology, NanoBio Interface, NanoPhysics Interface, Mechatronica en Technologies for Criminal Investigations. 

Teamsamenstelling 
Fablab team bestaat uit 5 personen waar je dagelijks mee te maken hebt. Ook zijn we zijn onderdeel van het lectoraat Industrial Design, welke uit 12 personen bestaat, waar we regelmatig mee samenwerken.

Wat bieden wij?
Wij bieden een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling. Je krijgt een tijdelijke aanstelling als Medewerker Onderwijs en Onderzoek 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 3.691,27 bruto (schaal 08 – cao-hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.   

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Dit kan tot en met zondag 06 november 2022 via het formulier achter de sollicitatiebutton. 

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. 

Wil je meer informatie over de functie? 
Dan kun je terecht bij Birgit Albersen, projectmanager FabLab, telefoon 06-2052 0089.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Stage:

momenteel zijn er geen stageopdrachten