Skip to main content

Een betere wereld door innovatie! DID is een tweedaagse conferentie in Enschede over hoe technologie en creativiteit een betere wereld kunnen creëren.

Op donderdag 11 mei opent Saxion FabLab haar deuren voor bezoekers van DID, geïnteresseerden mogen een kijkje komen nemen in de innovatieve werkplaats van Saxion! Daarnaast doen wij mee met het DID event – Duurzaam Industrial Design in De Melhal in Enschede.

IDC inspireert middels een expo en diverse sprekers met als thema:

DUURZAAM INDUSTRIAL DESIGN

De maatschappij wordt zich meer en meer bewust van duurzaamheid. Met de huidige economische groei in de wereld waarbij natuurlijk ieder mens graag comfortabel wil leven, stevenen we af op een enorm probleem van materiaal en grondstoffen schaarste. Hier komt de CO2 uitstoot nog eens bovenop. Circulariteit is de oplossing en als we hier niet snel mee beginnen hebben we over 1 tot 2 decennia een enorm economisch probleem. Je business omzetten van lineair naar circulair is een lastige opgave, maar geeft enorme kansen voor nieuwe business opportunity’s.

Het IDC heeft tijdens dit event inspirerende sprekers uitgenodigd die ons een kijkje geven in de toepassing van circulaire oplossingen in de architectuur, producten en food industrie.

Naast sprekers zullen exposanten inspirerende voorbeelden laten zien van circulaire oplossingen.

Entree is gratis en het event is voor iedereen toegankelijk!

Kom op donderdag 11 mei tussen 13 en 17 uur in de Oude Melkhal te Enschede kennismaken, kijken, meningen, toekomstvisies en oplossingen delen.