Coronavrij deuren openen: L-bow deurgreep

Vanuit het Saxion FabLab Enschede willen we ook graag ons steentje bijdragen in de strijd met Corona, onze technische coördinator heeft de L-Bow deurgreep gemaakt. Dit is een praktische doorontwikkeling op het oorspronkelijke ontwerp van de Materialise ‘hands-free-door-opener’. Deze 3d geprinte L-Bow deurgreep biedt de mogelijkheid om de deur te open met je elleboog. Het ontwerp is op verschillende punten verbeterd; zo past het nu op verschillende deurgreepvormen*, is het eenvoudig te bevestigen met tyraps, lastiger om met je hand open te maken en bovendien rechtop te printen en hierdoor duurzamer in materiaal gebruik.

*De L-bow deurgrepen zijn op diverse deurgrepen te monteren, echter hangt het van de vorm van de deurgreep af of de passing goed zal zijn. Voor vragen of een proefmodel kunt u mailen naar: info@fablabenschede.nl

*Als FabLab doen wij aan open innovatie en delen wij onze ideeën, want samen kom je verder en samen vinden we oplossingen! Wij stellen onze bestanden beschikbaar zodat anderen er ook iets goeds mee kunnen doen. Dit betekend dat je er gebruik van mag maken, maar niet voor commerciële doeleinden en niet voor wederverkoop.

Download hier gratis de bestanden:

Download de .Stl

Zie hoe het werkt, bekijk het filmpje!