Skip to main content

Internationaal is het al een ingewortelde term binnen het onderwijs, maar in Nederland is de term ‘STEAM’ vrijwel onbekend. Om hier verandering in te brengen organiseert Heutink in samenwerking met Quest op woensdag 12 oktober de Nationale STEAM-dag in het Miele Experience Center in Vianen. 

De term ‘STEAM’ staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Tijdens de Nationale STEAM-dag maken bezoekers via een inspirerend programma kennis met nieuwe inzichten op het gebied van wetenschap, techniek en kunst in het onderwijs. Het programma bestaat uit lezingen en interactieve workshops, die worden aangeboden in 3 onderdelen: de Maakschool, de Maakfabriek en de Maakmarkt. Dagvoorzitter Thomas Hendriks (hoofdredacteur Quest) leidt de bezoekers zowel in de middag (14:00 – 16:30 uur) als in de avond (17:00 – 20:00 uur) door een inspirerend en prikkelend programma. Ook wij leveren een bijdrage in het vergroten van het begrip rondom STEAM door aanwezig te zijn op de Maakmarkt.

Betreed de wereld van de makers!
Saxion FabLab Enschede geeft op de Maakmarkt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met nieuwe technologieën zoals 3D-printen, lasersnijden en 3D-scannen. Belangrijk detail is dat we namens FabLab Benelux de bezoekers de wereld van de makers laten betreden en kennis laten maken met de Maker Movement. Daarnaast wordt er een brug geslagen naar de integratie van deze wereld en de bijbehorende innovatieve technologieën in het onderwijs. We gaan in gesprek met bezoekers en laten vragen aan bod komen zoals ‘Welke kennis en vaardigheden moeten zowel docenten als leerlingen hebben zij nodig om optimaal te kunnen functioneren in de samenleving van de toekomst?’. Want of we nu willen of niet, het onderwijs is en blijft volop in beweging en het FabLab-concept biedt hierin uitgelezen mogelijkheden en kansen.

>> Meer weten over de Nationale STEAM-dag? Check www.heutink.nl
>> Download hier de Nationale STEAM-dag flyer
>> Download hier onze ‘STEAM moet je doen!-kaart en maak je eigen FabLab koffietray!
>> Bekijk de foto’s van de Nationale STEAM-dag op onze Facebookpagina 

 

flyer-steam-dag