Skip to main content
Bezoek IDC center aan Saxion FabLab
Afgelopen week hebben een aantal deelnemers van het IDC een kennissessie & workshop gevolgd op het gebied van 2D & 3D technieken in het Saxion FabLab Enschede. Dit met als doel inspiratie en kennisoverdracht vanuit de onderwijsinstelling!

De belangrijkste thema’s: 3D print technieken, gebaseerd op specifieke kennis van bijvoorbeeld materiaaleigenschappen zoals betonprinten of metaalprinten. Workshop  “Funcy / Oppervlaktelab” met koppeling naar 2D technieken in FabLab, hierbij werd er vooral met de Trotec laser gewerkt.
Tijdens deze kennissessie hebben vormgevers, ontwerpers en geïnteresseerden op het vakgebied van industrial design ook kennis kunnen maken met het lectoraat Industrial Design, de aangesloten lab’s èn de daar aanwezige machines, kennis, en (materiaal)expertise. Er werd wegwijs gemaakt in het principe van hedendaagse productietechnieken en vormgevingsmethodes en de toepassing daarvan door samenwerking met diverse regionale bedrijven.
Buiten de interessante informatie was deze kennissessie uiteraard ook zeer geschikt om met branchegenoten en onderwijs bij te kletsen.
Wij hopen jullie snel nog eens te mogen verwelkomen!