Skip to main content

Anne Horel is een media kunstenaar die gebruik van social media maakt als ruimte, gereedschap, platform etc. Sinds de jaren 90 gebruikt zij de social media platforms dagelijks, met humor en speelsheid. Nieuwsgierig en fan van popcultuur reageert ze op de trends, ze speelt met de stroom van beelden die via internet binnenkomen, met collages als haar voorkeur. Maar ook via video art, AR en VR beelden, en meer tastbaar met T-shirts of andere kunstwerken.

In haar tentoonstelling in Sickhouse wordt haar werk vertaald naar de fysieke wereld door middel van  prints, immersive installaties, geluid, nail art, en 3D printen. Sinds 2020 werkt zij met face filters en is nieuwsgierig hoe een vertaling naar 3D printen zou kunnen werken. Daarom is ze afgelopen week te gast geweest bij Saxion Fablab en heeft samen met collega’s, studenten en anderen geëxperimenteerd met de machines en technieken. Haar enthousiasme was tof om te ervaren en zeer aanstekelijk!

Samen met Sickhouse www.sickhouse.nl hebben we besproken hoe Fablab meer samen kan werken met kunstenaars. Daarom zijn we superblij met dit toffe project en deze samenwerking. We willen de kunstenaar en alle betrokkenen dan ook hartelijk bedanken!

De tentoonstelling opent op 24 maart en is te bezoeken t/m 21 Juni.

haar website : https://www.annehorel.com/

haar insta https://www.instagram.com/annehorel/?hl=en