Skip to main content

Wunderkammer

Vanaf 6 april 2019 – De Museumfabriek opent dit voorjaar een spannende, nieuwe collectiepresentatie. Een groot deel van het museum wordt omgetoverd tot Wunderkammer. De Wunderkammer is een echte familietentoonstelling: interessant voor volwassenen en superspannend en leerzaam voor kinderen!

25 tentoonstellingen

De Wunderkammer wordt in drie fasen gerealiseerd, maar is vanaf het eerste begin ontzettend de moeite waard om te bezoeken. Vanaf 6 april zijn de eerste 7 tentoonstellingen te bewonderen: Magisch Wit, Sagen & Legenden, Kevers, Wereldreizigers, De Nacht, Onderhuids en Draad. In oktober 2019 komen daar nog 6 tentoonstellingen bij en in het voorjaar van 2020 nog eens 12. Alle objecten die worden getoond, komen uit de eigen collecties.

In de Wunderkammer verwonder je je over wat de wereld te bieden heeft. Je ontdekt dat jouw botten verdacht veel op die van een mammoet lijken. Je tuurt door sterrenkijkers, recht de nacht in. Je stapt in een magisch witte wereld. Je bekijkt de misschien wel oudste puzzel van Europa, ontdekt hoe bijzonder de kever is en luistert (of huivert) naar Twentse sagen en legenden.

Saxion FabLab is op dit moment druk bezig met het 3D printen van een kever van ruim 1 meter. Het is een replica van een zeer zeldzame kever uit Azië en hij zal vanaf volgende week te zien zijn bij deze bijzondere tentoonstelling!