Pats! Kapot! Het lampenglaasje van je design eettafel-lamp. Vervelend, maar het is nog vervelender als je dit type glaasje nergens meer kunt verkrijgen. Dit overkwam een klant en als laatste redmiddel werden wij als FabLab benaderd. 

Na stad en land te hebben afgereisd naar ‘het’ lampenglaasje kwam de klant iedere keer van een koude kermis thuis. “Geen enkele winkel kon ons exact hetzelfde lampenglaasje bieden. Zelfs de winkel waar we de lamp gekocht hadden niet.” Uiteindelijk werd het FabLab als laatste redmiddel benaderd. “Ik hoorde dat er in het FabLab dingen 3D-geprint konden worden. Dus ik dacht: misschien kon daar een replica van dit glaasje worden gemaakt die vervolgens 3D-geprint kon worden.”

Deze gedachte van de klant was zeker de juiste. Aangezien het lampje een eenvoudige vormgeving had (een kleine cilinder) kon dit model eenvoudig in een 3D-model omgezet worden. Vervolgens printten we het glaasje in transparant PLA, zodat de print qua kleur het meest op het originele glaasje leek. Aangezien deze klantvraag ook voor ons nieuw was, was het voor ons ook een blijde verrassing toen het 3D-geprinte lampenglaasje qua look and feel niet veel onderdeed aan het origineel. In onderstaande foto’s is het resultaat te zien.

Mooi om te zien hoe enthousiast de klant was bij het zien van het eindresultaat. Na verzending van de lampjes ontvingen wij nogmaals een dank-mail: “Ik kan jullie niet vertellen hoe blij we zijn met de lampjes. Ze zijn echt super mooi. We willen jullie nogmaals heel hartelijk bedanken!”. Tof! 🙂

One Comment